Kembalinya Seorang Murabbi

Ucapan Takziah di Atas Pemergian Ustaz Dahlan Mohd ZainUst Dahlan

Pertubuhan IKRAM Malaysia (IKRAM) ingin merakamkan ucapan takziah kepada Pertubuhan Himpunan Lepasan Institusi-institusi Pengajian Tinggi Malaysia (HALUAN) di atas pemergian Ustaz Dahlan Mohd Zain. Allahyarham menghembuskan nafas terakhir pada hari Sabtu, 18 September 2010.

Ustaz Dahlan Pengasas HALUAN

Allahyarham merupakan seorang murabbi dekad ini yang telah banyak berbakti kepada pembentukan rijal-rijal dakwah dan pembangunan ummah islamiah. Semoga roh Allahyarham ditempat bersama para solihin da muqarrabin. Amin ya Rabbal A'lamin


Takziah daripada Pertubuhan IKRAM Malaysia

Sumber dipetik dari: http://www.ikram.org.my/v1/


p/s: Maaf ana lambat posting... Sebab baru je kembali aktif blogging... Takziah buat salah seorang Murabbi Hebat dan di Malaysia... Semalam genap 10 hari pemergian ustaz Dahlan, Moga Roh beliau dicucuri Rahmat dan ditempatkan bersama orang2 sholleh... Amin

p/s/s: Walaupun ana tidak berkesempatan berjumpa dengan Allahyarham Ust Dahlan, tapi ana sempat juga mengenali anak2 usrah Haluan... Dan Alhamdulillah anak2 didik Haluan sangat baik dan berakhlak mulia... Begitulah hebatnya seorang Murabbi melahirkan Mutarabbi yang hebat juga.... Allahu Akbar!!!

Leave a Reply

Salam semua.. Silakan memberi komen anda di HALAQAH BORNEO (HB).. Kami ucapkan Jazakumullah atas segala komen anda.. Moga ada manfaat bersama.. Sentiasa menuju Ridha illahi dalam setiap amal kita..